Hotel Medieval


Traseul Eroii Neamului Romanesc

Traseul Eroii Neamului Romanesc face referire la conducatorii rascoalei taranesti din 1784-1785, Horea, Closca si Crisan. Pe acest traseu sunt incluse locurile de detentie si de supliciu ale acestora.


Celula lui Horea

Poarta a II Cetatea Carolina, Alba Iulia

Celula in care a fost inchis principalul lider al rascoalei taranesti din 1784-1785, se afla in soclul statuii ecvestre a imparatului austriac Carol al VI-lea din Poarta a III-a a cetatii Alba Carolina. Acesta a ramas cunoscuta in istorie ca fiind "Celula lui Horea".

Temnita

Poarta a II Cetatea Carolina, Alba Iulia

Temnita este situata pe flancul de sud-est al bastionului Eugeniu de Savoia. Aceasta a beneficiat de lucrari de consolidare si a fost amenajata corespunzator si in conditii de siguranta pentru a putea fi vizitata. În trecut temnita a fost folosita de catre autoritatile austriece pentru a-i intemnita pe cei care au incalcat legea pana la stabilirea sentintei finale. Tot aici erau adusi cei care erau supusi torturii in timpul interogatoriului.Locul de supliciu

Poarta a II Cetatea Carolina, Alba Iulia

Locul de supliciu este amenajat pe ravelinul Sfantul Francisc de Paola si aminteste de executia conducatorilor rascoalei taranesti din 1784-1785, Horea, Closca si Crisan. Executia lui Horea si Closca a constat in frangerea cu roata, fiecare dintre ei primind un anumit numar de lovituri mortale.


TRASEE TURISTICE


Rezervari online