Hotel Medieval


Traseul de Sud

         

Obiective turistice Alba Iulia - Hotel Medieval

In urma lucrarilor de restaurare si conservare, santul cetatii Alba Carolina este singurul parc dendrologic din Romania, amenajat in interiorul unei fortificatii si cuprinde peste 70 de specii de plante si arbusti. Traseul Sudic se intinde pe partea de sud a santului cetatii, unde se regasesc elementele de aparare ale fortificatiei bastionare de tip Vauban si alte monumente comemorative.

Obiective turistice Alba Iulia - Hotel Medieval

Plimbandu-se pe Traseul Sudic, turistii poate observa structura cetatii bastionare, formata din trei linii de aparare: bastioane, raveline si contragarda. Bastioanele care se regasesc pe latura sudica a cetatii sunt: Bastionul Trinitarienilor, Bastionul Stefan si Bastionul Eugeniu de Savoia. Reprezentand a doua linie de aparare, ravelinele primesc numele bastioanelor pe care le preced, exceptie facand ravelinul Sfantul Francisc de Paola.
Pe langa elementele de fortificatie militare ale cetatii, peisajul Traseului Sudic este completat de alte doua monumente. Unul dintre acestea este Biserica memoriala Mihai Viteazul, construita pe locul vechii Mitropolii Ortodoxe a Transilvaniei (1598) si Statuia Soldatului Roman Necunoscut din Regimentele de Granita Austriece.


TRASEE TURISTICE


Rezervari online